Pljeskavica
---
---
Kobasice u janjecem crijevu
Ćevapi
---
Vješalica
---
Grah
Pljeskavica

 

Mitnica je jedan od dva restorana Labus, u zagrebačkim krugovima vrlo cijenjenima po, u prvom redu, izvanredno pripremljenim jelima s roštilja. Mitnica se nalazi na Črnomercu uz sam potok, i "mlađi je brat“ restorana MZ na Ravnicama. Ponuda
i kvaliteta identični su u oba – dobra i odlična. Prevladava klasična ponuda mesa
s roštilja karakteristična za naše i "nešto istočnije“ podneblje.

Od dva spomenuta restorana, mi smo svoje „utočište“ pronašli u Mitnici, i to iz vrlo praktičnih razloga – jer smo susjedi. Jednostavno nazovemo, naručimo, i čeka nas spremno jelo i stol, ili, kada je i 20 minuta luksuz s obzirom na obveze, jelo nas
čeka spremno „za van“. Ipak, za potpuni doživljaj, toplo preporučamo ovu prvu verziju, dakle jesti u restoranu. Možda neobično s obzirom na vrstu ponude u restoranu, a koja uključuje različita jela s roštilja, variva, gulaše, i općenito „težu“ hranu primjereniju hladnijim mjesecima, mi u Mitnicu ipak češće hodočastimo u ljetnim mjesecima. U potrazi za obrokom koji će nas istovremeno osvježiti i utažiti malu glad zaustavili smo se kod čuvene šopske salate. Povrće je uvjek svježe,
a na siru se nipošto ne štedi. Naravno, nismo ostali imuni niti na mesne specijalitete. Probali smo čuvene mazalice (kruh u koji je utisnuto mljeveno meso i ljuta paprika, sve zaprženo kao tost na roštilju), pljeskavice u kajmaku, čevapćiće, vješalicu, piletinu... klasične verzije jela s roštilja – i svaki put biti više nego zadovoljni,
i definitivno više nego siti. I ovdje su porcije izuzetno velike, meso je uvijek svježe pripremljeno i vrhunski spravljeno.

Ambijent Mitnice je priča za sebe. Vrlo jednostavan i skroman, gotovo izumrla vrsta, prema kojoj ponekad osjećamo neku posebnu vrstu poštovanja – stolovi, stolnjaci, tanjuri, šank, rasvjeta, ventilacija – ništa posebno, štoviše, vrlo su „jednostavni“ i lišeni estetike. Ipak, atmosfera je uvijek ugodna, i, reklo bi se „kao kod kuće“. Tamo ćete sresti slučajne prolaznike, poslovne ljude, starosjedioce, putnike namjernike –
a svi izgledaju podjednako zadovoljno i opušteno. Uostalom, u Mitnicu se dolazi dobro jesti, u Mitnici se dobro i jede. A dokaz za to je i specifičan miris Vaše odjeće, kože i kose, koji zaostaje satima nakon što ste jeli u Mitnici.

Izvor: Gastro.hr

Labus
Labus